flori din textile flori din textile, flori din textile, flori din textile flori din textile

La un moment dat, am incetat sa mai vreau sa fiu un Om mare… Cand eṣti prea înalt, nu mai poți obseva bine simplitatea unei pietre, mersul galeṣ al unei buburuze, varful delicat al firelor de iarbă.

Cumva, mi-a fost dor de cum eram ṣi cum simțeam în perioada copilăriei, încat am decis să mă întorc acolo să-mi iau personajele din jocurile mele de atunci, chiar ṣi o parte din panglicile cu care decoram te miri ce…. Si-apoi, să mă rasfăt dansand în ploaie, chiar dacă între timp regulile jocului s-au mai schimbat puțin.

 

Am mai luat o carte de povesti despre zane ṣi flori, un buchețel de toporaṣi pe care i-l dadusem bunicului meu cand aveam vre-o cinci ani, iar înainte de de a închide poarta de lemn vechi a acelei lumi, mi-am pus într-un cos de nuiele, gradina cea mult iubită. Asa îmi spusese bunicul: “…gradina cu toate florile mele dragi, ti le las ție, să ai grija de ele…”.

Chiar dacă pe alocuri s-au schimbat multe apoi, ele, florile din gradina bunicului, într-un fel sau altul, au ramas ale mele, asa că… le-am luat pe toate, înghesuind în grabă ṣi tufa de lăcrămioare rămasă stingheră la colțul casei.

Dincolo de poarta cea veche de lemn, am tot încercat să găsesc alte locuri unde să-mi răstorn florile din coṣ. Au fost apoi căutări multe, poate prea multe si prea înverṣunate uneori….

Nu numai că nu am găsit locul perfect pentru grădina din povestea mea, dar intre timp numărul florilor a tot crescut, pentru că în toată această perioadă au mai aparut pe drum flori pe care le-am adaugat în coṣ. Imi doream să am toate florile din lume, toate culorile, pentru toate anotimpurile, să mă bucur de ele în fiecare zi.

Cumva, toată treaba asta m-a obosit. Coṣul, plin ochi cu florile mele iubite devenise cam greu, nu-l mai puteam duce într-o mană, ci cu brațele amandouă. Cu siguranță, ceva nu era cum trebuie, undeva greseam.

Aṣa că, am luat un bob zăbavă ṣi m-am aṣezat langă coṣ. Am privit la ce adunasem în el, n-aṣ fi renunțat la nimic de acolo, la nici o floare, toate erau de neinlocuit. Din buchetul de flori se simțea un parfum suav de melancolie, un iz de eleganță ṣi o adiere de prospețime, totul înfăṣurat într-o undă catifelată de culori. Ele, florile, nu se supăraseră pe mine că le luasem din locul lor, încercau să reziste cu stăruință în coṣul neîncăpător, să mă bucure cat mai mult timp le este cu putiință.

Mi-au atras însă atenția cateva violete mătăsoase pe care le primisem cu o zi înainte în dar. Erau asemănătoare cu cele culese de mine pentru bunicul. Poate culoarea, poate amintirea, sau poate ființa specială care mi la dăruit, au facut ca acum să mă opresc din drum, să iau din coṣ floare cu floare ṣi să le trimit înapoi în locurile de unde le luasem. Din dorința de a le avea doar pentru mine, pierdusem din vedere faptul că locul lor era acolo unde crescuseră, nu-mi aparțineau mie ṣi cred că nimănui din lumea asta. Si atunci am realizat ce fericită sunt!

Puteam sa le vizitez oricand, iar între timp ele, florile mele dragi, continuau să fie vii ṣi să înflorească an de an in gradina lor.

In coṣ au rămas doar violetele primite cu o zi înainte în dar, care erau altfel decat celelalte – foṣneau mătăsos ṣi delicat, rădacinile lor nu erau prinse de nici o bucată de pămant. Dragele de ele, nu aveau încă o gradină a lor.

Din acea zi, coṣul meu a devenit “casa” delicatelor flori matasoase. Iar pentru că trebuiu să aibă ṣi ele gradina lor, să nu rămană mereu singure, am început să le creez ṣi alte surate, încercand să reproduc într-o altă variantă florile din gradina poveṣtii mele.

Aṣa a apărut “Nina Design Floral”.

Un nume care pastrează în el amintirea acelei ființe dragi mie, cea care a ales să-mi lase în dar … un buchet de violete mătăsoase. In aceaste pagini, scriu o poveste despre flori, elfi, zane ṣi feminitate, despre simplitate ṣi culoare, despre viață.

Dacă aveți drum prin zon㸠vă aṣtept în ospeție. Veți găsi cu siguranță o floare pe care să o luați cu voi ca amintire!

flori din textile flori din textile, flori din textile
Contacteaza-ne!

Nu suntem online momentan, ne puteți lăsa un mesaj si vom răspunde în cel mai scurt timp.